HAARDEN

Hout Haarden

Er is onderscheid in de verschillende soorten houtkachels en haarden

1. Openhaarden: een echt openvuur waar je gezellig het knapperende geluid hoort en het vlammenspel ziet. Het nadeel ven een openhaard is dat het rendement veel te wensen overlaat zeker 80% verdwijnt in de schoorsteen.

2. Liftdeurhaard: een liftdeurhaard is een combinatie van een gesloten en een open houthaard, deze kan met de omhoog geschoven ruit(liftdeur)open worden gestookt waarbij het een openhaard is. Tevens kan deze gebruikt worden als een gesloten haard , waarbij je veel meer rendement geniet (tot wel 80 %)

3. Houtkachel: Onder een houtkachel worden vrijstaande kachels gerekend, waarbij er nog meer warmte-afgifte is.

Wij zijn dol op houtkachels en ze zijn er in verschillende principes.

· Gietijzer: stralingskachel veel directe warmte.

· Convectie: deze kachels werken middels een dubbele wand waar convectie warmte ontstaat, en deze wordt beter ineen vertrek verdeeld.

· Accumulerend: onder accumulerend wordt verstaan kachels welke gedurende de periode dat er in gestookt wordt deze warmte (naast dat er direct warmte wordt afgegeven) wordt opgeslagen in voornamelijk steen waarbij vooral speksteen het hoogste accumulerende vermogen heeft. Welke warmte gedurende lange tijd langzaam wordt afgegeven, wat een enorm comfort heeft en geeft.

· Inzet en inbouw houthaard: meestal zijn dit de haarden met een draaideur. De inzet (het woord zegt het al) is ontwikkeld voor de bestaande situaties die er theoretisch gezien ingezet kunnen worden , met wat aanpassingen van de bestaande situatie.

Benieuwd wat het beste bij jou en jouw situatie past? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Gas Haarden

Gasgestookte toestellen zijn er in verschillende uitvoeringen vormen en maten.

1. Openhaarden: (letterlijk open). Deze toestellen ademen de sfeer van een openhaard op hout , met het grote verschil geen gesjouw met hout en een druk op de knop en de haard gaat aan. Het nadeel ook van een open gashaard is dat ca 80 % verdwijnt in de schoorsteen met soms de mogelijkheid van negatief rendement.

2. Gesloten haarden en vrijstaande kachels: gesloten verbrandingssysteem (concentrisch), dat wil zeggen een haard welke de verbrandingslucht niet uit het vertrek haalt waar het toestel staat maar juist van buiten zodat er geen nadelige gevolgen zijn voor het binnenklimaat.

3. Open verbrandingssysteem: deze haarden hebben wel een ruit en of deur, maar deze halen de verbrandingslucht uit het vertrek waar de haard of kachel staat (open). Deze haarden worden doorgaans gebruikt in de wat oudere woningen waar geen mogelijkheid is voor haarden met een gesloten verbranding (concentrisch)

Maatwerk Gashaarden met gesloten verbrandingssysteem.

We werken met een fabrikant die jouw gashaard op maat kan maken voor bijvoorbeeld een bestaande schouw, en dat zonder dat er staal in het zicht komt echt kaderloos; dit in combinatie met ontspiegeld glas en een 3D hout set en je gelooft je ogen niet, het lijkt wel een “echte openhaard

Kom gerust naar onze showroom om dit schouwspel te zien.

Elektrisch Haarden

Elektrische haarden experience centre

De laatste jaren wint elektrisch vuur het ook in populariteit en wij zijn inmiddels een experience centre voor een aantal van de beste merken hierin. Nieuwste van het nieuwste op dit gebied is holografische 3D technologie en deze kunt u bekijken in onze showroom. Ook is er onderscheid in haarden welke “echt” rook produceren (middels water, genereren zij stoom)

Electrische haarden zijn ook uitermate geschikt om in te bouwen in een meubel

Ecologisch Verwarmen

Bij economisch en of ecologisch verwarmen gaat het om zuinigheid. Duurzaamheid is een “hot” onderwerp in ons vakgebied, letterlijk en figuurlijk. Westerhaard heeft verschillende systemen om duurzaam en economisch te verwarmen.

Neem de “Walltherm”. Daarmee kun je geheel op hout sanitair en cv water verwarmen zodat je geen gas meer nodig hebt, zelfvoorzienend dus.

Ook massieve speksteenhaarden zoals Altech zijn een bron van economisch verwarmen. Door een paar uur te stoken kun je tot wel een dag nagenieten van de “infrarood stralingswarmte” welke speksteen afgeeft (accumulerend).

Wil je helemaal niet meer met hout sjouwen kun je ook nog denken aan pellet haarden. Pellet haarden krijgen een steeds betere techniek. Dit komt door de jaren lange ervaring die er inmiddels bij de ontwikkelaars is. Vooral het Dielle systeem onderscheid zich.

Ook kunnen we je helpen aan infrarood panelen welke er in verschillende uitvoeringen zijn waaronder spiegels, schilderijen en decor panelen. Ze zijn ook regelbaar met thermostaat en zeer energiezuinig.