MERKEN

De Attika collectie heeft een elegante stijl met heldere lijnen en minimalistisch design. Daarbij staat het zicht op het vuur en de warmte efficiëntie centraal. Attika ontwerpt haarden en kachels met aandacht voor details en het milieu.

De kachels worden gemaakt met hoogwaardige materialen en de modernste technieken. De laatste instellingen worden nog steeds handmatig uitgevoerd. Zo wordt iedere haard nauwkeurig gecontroleerd voordat deze het magazijn verlaat.

Voor Attika is de klimaatbescherming en lange duurzaamheid belangrijk. De verbrandingstechnieken bevatten weinig schadelijke stoffen i.c.m. een grote energie-efficiëntie. Attika investeert continue in deze technieken om hun producten te verbeteren.

Speksteen kachels

Altech is al 35 jaar dé expert op het gebied van vrijstaande speksteenkachels. Deze kachels worden volledig uit speksteen opgebouwd in een gietijzeren frame. Dit is uniek in de markt! In tegenstelling tot stalen kachels slaat speksteen de warmte van het prachtige vlammenspel op. Na het doven van het vuur stralen onze kachels tot wel 12 uur lang nog heerlijk zachte warmte uit. Deze infraroodwarmte zal ook uw woning zelf opwarmen, zodat zelfs de muren warmte gaan uitstralen. Zo kunt u veel langer genieten van de comfortabele stralingswarmte die deze kachels bieden, terwijl u minimale hoeveelheden hout verbruikt. Ook de unieke warmte van Altech speksteenkachels ervaren? Bezoek onze showroom in Woudenberg waar het gehele Altech assortiment brandend staat opgesteld.

Over Altech
Bijna 35 jaar geleden importeerden wij de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Geïnspireerd door de unieke stookmethode werd besloten om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen en produceren. We zijn dan ook heel trots dat we inmiddels al ruim 3 decennia een oerdegelijk Nederlands topproduct mogen produceren.

Ervaring
Door onze ruime ervaring binnen ons vakgebied en de mogelijkheid om onze eigen kachels te ontwikkelen, hebben we verscheidene nieuwe technieken weten toe te passen. Hierdoor branden Altech speksteenkachels niet alleen mooi, maar wordt ook een zeer efficiënte verbranding gerealiseerd. De warmte die bij deze verbranding ontstaat wordt middels ons tegenstroom principe zo optimaal mogelijk benut, waardoor zoveel mogelijk warmte ten goede komt aan het verwarmen van uw woning.

Duurzaam
Duurzaamheid staat bij Altech hoog in het vaandel. Op alle mogelijke manieren proberen we de verbrandingsefficiëntie van onze haarden te verbeteren, de uitstoot tot een minimum te beperken en de opgewekte warmte zo efficiënt mogelijk te benutten. De keuze voor het materiaal speelt daarin een belangrijke rol. Wist u bijvoorbeeld dat speksteen als een soort accu werkt? Het slaat de warmte van het vuur op en geeft het over een periode tot wel 12 uur af aan de omgeving. Zo haalt u met onze speksteenkachels meer warmte-afgifte uit 1 blok hout. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Speksteen
Altech kachels zijn voor het grootste deel opgebouwd uit speksteen, een materiaal dat door haar unieke eigenschappen uitermate geschikt is om in te stoken.

Speksteen heeft de natuurlijke eigenschap warmte ruim twee keer zo efficiënt op te slaan en ruim 10 keer beter te geleiden als vuurvaste steen. De opgeslagen warmte wordt vervolgens geleidelijk afgegeven. Deze infrarode warmte is een heerlijk zachte warmte die voelt als een warme deken. Deze warmte wordt door de speksteen afgegeven tot wel 12 uur nadat het vuur in de kachel gedoofd is.

Bovendien verwarmt uw Altech kachel door deze stralingswarmte ook uw muren, plafonds en vloeren. Dit in tegenstelling tot plaatstalen kachels, die korte tijd enorme hitte uitstralen en snel weer afkoelen.

Gezondheid
Nog een voordeel van de stralingswarmte door het stoken in speksteen t.o.v. reguliere convectiekachels is dat er nauwelijks lucht verplaatst wordt. Een convectiekachel trekt lucht aan, deze lucht wordt verwarmd en vervolgens wordt deze warme lucht weer de kamer ingebracht. Hierdoor wordt ook stof de kamer door geblazen.

Bovendien verbrand deze stof tegen de extreem warme wand van de convectiekachel voordat dit weer uitgestoten wordt. Het inademen van dit stof is uiteraard schadelijk. Doordat Altech kachels geen lucht aantrekken om te verwarmen, maar hun warmte afgeven via de speksteen, hebben ze dit nadeel niet. Daarmee zijn ze tevens geschikter voor mensen met stofallergieën.

Kom in onze showroom in Woudenberg de luxe warmte van de Altech speksteen kachel proeven!

Cosyflame

Heer en meester in gesloten gashaarden op maat in klassieke stijl. Cosyflame heeft niet alleen de gezelligste vlammen, waarschijnlijk ook de meest mooie en realistische vlammen van alle gashaarden in de wereld. De Belgische fabrikant van kaderloze gesloten gashaarden brengt de ene na de andere primeur op de markt. Daarmee geeft het bedrijf álle andere merken het nakijken. Cosyflame sfeerhaarden biedt liefhebbers van de klassieke open haard de onovertroffen ambiance van een écht haardvuur, met alle voordelen van een hypermoderne gashaard en onzichtbaar gesloten met HD-glas.

Hét alternatief voor een echte open haard

Energie verspillen is economisch en ecologisch onverantwoord. Bovendien maken strenge bouwen milieuwetten het quasi onmogelijk om nog een originele open haard op hout te plaatsen. Dé oplossing: een gesloten gashaard van Cosyflame, die de anders zichtbare technieken – zoals het kader en de inbouw – helemaal aan het oog onttrekt. De gaskachel wordt (ook) op maat gemaakt om perfect te passen in de opening van de sierschouw. Zo zet je de klassieke stijlschouw EN het vuur in de verf, en wordt de haard een pronkstuk en met de charmes van een knetterend houtvuur.

Schoonheid schuilt in wat je niet ziet
De gepatenteerde Incognito gasharden hebben hun naam niet gestolen: ze zijn uniek omwille van wat je níét ziet. Omdat de in bouwhaard en het HD glas onzichtbaar zijn, ligt de nadruk op de dansende vlammen. Het HD glas met tien lagen ontspiegeling reflecteert niet en is daardoor nagenoeg onzichtbaar. Het ontspiegelde glas maakt komaf met de hinderlijke reflectie van invallende lichtstralen. Zo geniet je van een ongeëvenaarde vuurbeleving. Zelfs als de sfeerhaard is gedoofd, zie je het glas niet!

Cosyflame-vuur: geen kitsch maar kunst!
In tegenstelling tot de meeste imitatiehoutblokken, zijn die van Cosyflame wél realistisch. De deels opgebrande, natuurgetrouwe houtstammen gloeien echt op zoals bij een echte open haard. Bovendien stapel je de blokken naar wens. Nóg meer variatie? Met de random-knop of spaarstandknop verandert het vlammenbeeld vanzelf, voor een boeiend en afwisselend schouwspel. De drietraps piramidegasbrander Goliath bestaat in twee varianten: 60 centimeter breed brandt hoog en smal; 80 centimeter breed brandt breder en lager. Met de afstandsbediening maak je de inbouwhaard aan vanuit je luie zetel, en stel je de vlammen traploos hoger of lager in of uw domotica regelt dit alles voor U.

Op maat van je verlangens
Hoewel we heer en meester zijn in de klassieke stijl, biedt Cosyflame inbouwhaarden je evengoed maatwerk in moderne en eigentijdse looks. Qua binnenwerk kies je uit alles wat onbrandbaar is: van sober antracietzwart en karaktervol roest (Cor-Ten staal) tot gietijzermotief, bakstenen en
verzaagde, oude dakpannen. In principe komt elk hittebestendig materiaal in aanmerking. Zo heeft je Cosyflame haard een uiterst persoonlijke toets. Ook wat de afmetingen betreft, zijn er legio mogelijkheden. We werken de haard in de breedte af op maat van de haardopening of de dagmaat van de (oude) sierschouw, tot maximaal 115 centimeter hoog en 163 centimeter breed, per mm. De kleinere inbouwhaardenhebben een diepte van 48 of 58 centimeter, de grotere sfeerhaarden zijn steeds 58cm diep.

Bijzondere extra’s
Hou je ook zo van het rustgevende geknetter en de geur van een echt houtvuur? Dan geniet je gegarandeerd van het ‘knettergeluid’ en de ‘houtgeur’ die Cosyflame integreerde. En wat denk je van extra houtstammen in 3D die schijnbaar door de ruit steken? Cosyflame gaat tot het uiterste om de meest realistische en esthetische open haard te ontwerpen. Zelfs voor het eindstuk op de schoorsteen bedachten we een oplossing: Discreto, een onzichtbaar inbouw- of opbouw-eindstuk in plaats van het typische concentrische eindstuk in inox dat vloekt met de omgeving. Cosyflame is mooi, vernuftig én rendabel: de gesloten gashaarden hebben een rendement van 65 tot 75% – bewust niet té hoog zodat de vlammen niet blauw blijven en je de hele avond van je Cosyflame gaskachel kan genieten. Maar héél wat meer dan een traditionele open haarden die maar een rendement hebben van 10%. Cosyflame – betoverend mooi en buitengewoon vernieuwend. Hout sleuren vergeet het!

The Beauty of Simplicity

Wie zijn wij?

Al meer dan 10 jaar ontwerpen en produceren wij met succes gashaarden. Haarden die gekenmerkt worden door innovatie, hoogwaardige kwaliteit en modern design.

Wij zijn een efficiënt opererende en gedreven organisatie, kundig op ons vakgebied. Altijd anders, altijd verrassend, altijd individueel en altijd verbazingwekkend. Bij ons vindt u uw persoonlijke warmtewereld, om precies zo te leven zoals u dat wilt.

Element4 maakt haarden net zo uniek als de mensen voor wie wij ze zijn bedoeld.

Gashaarden gesloten systeem

In de collectie van Element4 vindt u veel verschillende gashaarden, maar ze hebben allemaal één ding gemeen. Hun doordachte eenvoud. Want volgens ons is eenvoud het kenmerk van ware schoonheid. Eenvoud in constructie maakt de installatie en het onderhoud gemakkelijk. Eenvoud in bedieningsgemak zorgt voor gezelligheid en sfeer in huis met letterlijk één druk op de knop. En eenvoud in design levert ontwerpen op die de unieke schoonheid van het vuur volledig tot zijn recht laten komen.

Uniek aan onze gashaarden is de geringe inbouwdiepte, vanaf slechts 25 cm! Dit maakt de installatie nog eenvoudiger en het ruimteverlies in de kamer minimaal.

De inbouw gashaarden van Element 4 zijn in vele variaties en modellen leverbaar. Front-hoek-3-zijdig-4zijdig-doorkijk en roomdivider behoren tot de mogelijkheden.

In onze showroom in Woudenberg hebben we zelfs de unieke manshoge 160 cm hoge doorkijk haard van Element 4 voor u ingebouwd staan!

Heatconnect biedt een breed aanbod haard- en haardproducten voor de haard- en installatiebranche. Een jong bedrijf ontstaan uit decennia ervaring in vuurtechniek. We bieden moderne en technisch slimme haarden aan in een aantrekkelijke prijsklasse. Een uniek aanbod in accessoires en ventilatieroosters zorgt voor installatiegemak en verfijnde afwerking

Houtkachels van Hwam zijn een typisch voorbeeld van een Deens product. We hebben het hier over de Deense stijl, creativiteit en handwerk. Deze houtkachels zijn ontworpen door erkende Deense meubelontwerpers, zij hebben er voor gezorgd dat de producten de juiste afmetingen en verhoudingen hebben, om van de kachel een oogstrelend model te maken. De houtkachels van Hwam hebben een tijdloos design, dit betekend dat de houtkachels zowel perfect in een modern of klassieke inrichting passen.

Sinds 1981 worden er topkachels gemaakt door Janco de Jong. Eerst de Janus en nu de Jacobus. Deze houtkachels zijn nog duurzamer dan de JAnus houtkachels. Alle ervaring die is opgedaan met de fabricage van de kachel is gestopt in de ultieme houtkachel, de Jacobus.

voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de volledige verbranding de ruit van de houtkachel perfect schoon blijft. De houtkachel heeft ten opzichte van de JAnus houtkachel niet alleen een geheel ander verbrandingssysteem, maar er is ook beter en zwaarder materiaal gebruikt voor de vervaardiging van de houtkachel. Zo blijft de houtkachel langer warm en bereikt hij een hogere stralings-en convectie temperatuur. Bovendien wordt extra gemak geleverd doordat de luchttoevoer maar met één knop bediend hoeft te worden. Daardoor is er altijd een juiste verhouding tussen de op vijf posities aangevoerde verbrandingslucht. Bovendien heeft de Jacobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten, wat de houtkachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen.

Als Belgische fabrikant van high-end elektrische haarden ontwikkelde Hygge voor jou de hologramhaarden Hygge Flames® , hét alternatief voor de traditionele ‘open’ haard, zonder de nadelen ervan.

Geen hout, geen gas, geen rookkanaal. De ultieme illusie van een écht brandende haard door holografische 3D technologie. Strakke vorm, meerdere afmetingen, ook op maat. Keuze uit verschillende vlammenbeelden, met of zonder warmte.

Een combinatie van Belgisch vakmanschap en ‘hygge’, de Scandinavische levensstijl met veel aandacht voor gezelligheid, mooi design en respect voor de natuur.

Luuk Fires is niet zomaar ontstaan. Al sinds 1974 zijn wij actief in de markt van haarden en kachels. Deze jarenlange ervaring, en vraag uit de markt, heeft geleid tot het ontstaan van Luuk Fires. Luuk Fires beschikt momenteel over een drietal bijzonder vormgegeven gesloten systeem gaskachels en een aantal nevenproducten. Doel is binnen afzienbare tijd met meer bijzondere producten de markt te verrassen.

De warmte van vuur verspreiden

Metalfire is als familiebedrijf klein begonnen. Ons bedrijf is sterk geworteld in de Belgische grond en hecht veel belang aan familiewaarden als integriteit, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het staat dan ook voor no-nonsense ondernemerschap. Met een eeuwig brandende passie voor schoonheid bouwen wij innovatieve haarden, gekenmerkt door een air van grandeur. Het is dankzij deze toewijding dat Metalfire-haarden nu verdeeld en gesmaakt worden over de hele wereld. Met het Metalfire-ontwikkelingsprogramma houden we onze wereldwijde verdelers op de hoogte en bieden we hen de mogelijkheid de beste service te verlenen.

Onze missie

De warmte van onze architecturale haarden meet je niet in graden. Dankzij hun design, vakmanschap en passie stralen onze creaties een zekere warmte en gezelligheid uit. Met ons professioneel managementteam en ons groeiend aantal internationale verdelers willen we wereldwijd mensen samenbrengen en vuur voor gesprekken leveren, tot ver in de toekomst. Metalfire brengt met zijn architecturale haarden de warmte en de esthetische waarde van vuur naar de woonkamers. Op natuurlijke wijze vullen ze de schoonheid van hun omgeving aan. Metalfire-haarden zijn niet alleen verkrijgbaar in uiteenlopende vormen en maten, ze bestaan ook in verschillende types. U kunt kiezen voor de traditionele houtgestookte in een hedendaags design, of voor een gebruiksvriendelijke en snelle gashaard.

Hout haarden

Houtgestookte haarden hebben een soort van oercharme. Het zachte geknetter van het hout en de rustgevende geur brengen een sfeer van tijdloze kalmte in elke kamer. Of u nu kiest voor de flexibiliteit van het liftdeurmechanisme van de ULTIME-reeks, de compacte gebruiksvriendelijkheid van de draaideur van de CITIZEN-reeks, of de traditionele ‘made-tomeasure’- esthetiek van de UNIVERSAL-reeks, met ons gamma houtgestookte haarden geniet u sowieso van onfeilbaar vakmanschap en zorgvuldig uitgedacht design.

Gas haarden

Gashaarden blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. In een oogwenk zorgen ze voor warme, elegante vlammen. Bovendien hebben ze geen houtblokken nodig en moeten ze niet frequent schoongemaakt We bieden drie modellen van gashaarden aan. De UNIQUE-haard biedt verschillende ‘made-tomeasure’-opties in een gesloten configuratie. De URBAN-haard biedt een open configuratie met intelligente beveiliging; en de meest recente AVENUE combineert zinvolle innovaties in design en techniek.

Westerhaard in Woudenberg heeft inmiddels jarenlange ervaring in het leveren en plaatsen van de exclusieve Metalfire concepten. Kom naar onze showroom en laat u inspireren.

Met passie, vastberadenheid en meer dan 30 jaar ervaring is Skantherm uitgegroeid tot één van de marktleiders voor moderne houtstook haardkachels in Duitsland en Europa. Van oudsher profileert het familiebedrijf uit het Westfaalse Oelde zich steeds weer als toonaangevend innovator op de markt voor design- gerichte sfeerhaarden. Want de tweede generatie van skantherm vervaardigt kwalitatief hoogstaande vuurmeubelen die voldoen aan de hoogste eisen die aan productkwaliteit en -design, technische uitvoe- ring en milieuvriendelijkheid gesteld worden. Een essentieel bestanddeel van de skantherm filosofie is de harmonie tussen vorm en functie. Een perfect, gereduceerd design, hoogwaardige materialen en innovatieve verbrandingstechniek dienen voor lief- hebbers van haardkachels om hun thuis volgens hun persoonlijke stijl te kunnen inrichten. En dat een leven lang. Skantherm brengt een aantal modellen op de Nederlandse markt van klassieke modellen tot zeer moderne design haarden.

Precieze afwerking en innovatieve techniek, gepaard gaande met hoogstaande esthetiek.

Gezelligheid creëren, CO2-neutraal verwarmen en: schoonheid van vorm en elegantie in de kamer verspreiden. Al deze verwachtingen lost een skantherm haardkachel in dankzij zijn hoogwaardig design dat in een omvangrijk ontwikkelings- proces op elk haardmodel afgestemd is. Daarbij geldt de voornaamste grond- regel: toegestaan is wat vorm, technische functionaliteit en absoluut goede vormgeving in een perfecte symbiose brengt. Daarbij werken wij nauw samen met gerenommeerde ontwerpers die steevast in dezelfde filosofie geloven. Samen winnen wij daarmee niet alleen talrijke design- prijzen, maar vooral onze klanten. De veiligheid van onze haardkachels ligt ons na aan het hart. Om deze reden voldoen onze haardkachels aan de strengste normen en veiligheidseisen en worden ze o.a. door onafhankelijke keuringsinstanties zoals het Fraunhofer Institut (Fraunhofer Instituut) in Stuttgart (Duitsland) en de Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle (keuringsinstantie Rijn-Roer sfeerhaarden) in Oberhausen (Duitsland) getest resp. wordt de lopende productie door externe instanties gecontroleerd. Alle modellen dragen het EG-conformiteitsmerkteken en velen onder hen voldoen aan de Oostenrijkse verordening 15a B-VG en de strenge normen van de steden Regensburg, Aken, München en Stuttgart. Alle toestellen beschikken over de Zwitserse VKF vergunning. Van de kamerlucht onafhankelijke toestellen worden via het Deutsche Institut für Bautechnik (Duits Instituut voor Bouwtechniek) in Berlijn gecertificeerd.

Als eigenaar van een skantherm-haardkachel mag u er zeker van zijn, voor lange tijd van een maximum aan technische kwaliteit te kunnen genieten. Om dit te accentueren, is elke skanthermhaardkachel ver boven de wettelijke eisen uit van een vijfjarige functionele garantie*voorzien. Een skantherm-haardkachel vertoont een zeer lange levensduur – goed om weten dat u ook na vele jaren nog wisselstukken probleemloos kunt bestellen.

Laat u verrassen in onze showroom en kom genieten van de brandende opstelling van de draaibare skantherm-haardkachel model Emotion.

Onder het motto „Wir machen richtig Feuer“ produceert Schmid inbouw haarden en verwarmingstoestellen van aansprekende kwaliteit en alles „Made in Germany“. De producten zijn ontworpen, bewerkt en gekozen op ons hoofdkantoor in Bissendorf bij Osnabrück.

Het bedrijf Schmid beschikt over jarenlange ervaring en diepgaande kennis op het gebied van verwarmingssystemen. De hoge kwaliteitseisen op het gebied van techniek, design en productie zorgen voor duurzaamheid en klanttevredenheid.

Het assortiment omvat: Inbouw verwarming, inbouwhaarden en kacheldeuren en uitgebreide accessoires. Ook individuele ideen kunnen gerealiseerd worden. Verder worden haarden aangeboden die aangesloten kunnen worden op het centrale verwarmingssysteem.

Maatwerk
Kan niet bestaat niet, is er een bijzondere situatie waar standaard niets passend is, geen probleem Schmidt maakt een haard naar uw wens voor uw situatie.

Camina
Onder de naam Camina is Schmidt gekomen met een prachtig gamma inbouw haarden welke kant en klaar prefab worden geleverd, met een geweldige ombouw welke accumulerend is en daardoor een heel lange nawarmtijd heeft ook als de haard al vele uren is gedoofd.

Deze haarden kunnen in verschillende varianten geleverd worden in front, hoek of 3-zijdig model

In prachtig designbeton of op kleur, allen met een grote opslagcappiciteit, met het geheim van een laag vermogen aan kw, zodat deze ook toepasbaar is in goed geisoleerde woningen en zelfs ruimtelucht onafhankelijk kan worden aangesloten.

Een uitstekend aanbod van kachels & haarden

Stovax & Gazco vervaardigen hout, gas-en elektrische kachels, haarden en schouwen. De Stovax Group is het grootste kachel en haarden producerende bedrijf in Groot Brittannië met een scala van modellen zowel eigentijds als traditioneel om in iedere wens te kunnen voorzien.

Stovax houtkachels als voorzet model en inbouwhaarden
Sfeervolle warmtebronnen, leverbaar in diverse kleuren en modellen die passen in elk interieur. De techniek die is toegepast (Cleanburn) zorgt voor een schone verbranding, een optimale warmte uitstraling in de ruimte en daarmee een minimaal warmteverlies door het rookkanaal. Dit alles door middel van drie aparte luchtstromen. Als eerste de lucht voor de normale verbranding van de brandstof, ten tweede voor het airwash systeem dat zorgt voor het schoon blijven van de ruiten en ten derde voor de naverbranding van koolwaterstoffen. Met een houtkachel of inbouwhaard van Stovax kunt u volop genieten van sfeervol vuur! Alle kachels zijn CE-gekeurd wat betekent dat ze door een daartoe (onafhankelijk) gecertificeerd bedrijf zijn getest volgens de laatste Europese normen. Een geruststellende gedachte!
Door hout te stoken kunt u aanzienlijke besparen op uw energierekening. Afhankelijk van het rendement van uw haard of kachel kan deze besparing oplopen tot honderden euro’s per jaar. Houtkachels geven het hoogste rendement en dus ook de hoogste besparing. Behalve de besparing op uw energierekening geniet u bovendien van de sfeer en behaaglijke warmte van uw haard of kachel. Uiteraard helpt uw leverancier u graag de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een houtkachel of inbouwhaard die bij uw wens en uw woning.

Gazco gas inbouwhaarden en voorzet kachels
Wanneer u voor Gazco kiest zijn kwaliteit en technologie gegarandeerd. Van moderne aan de muur te hangen haarden tot aan traditionele kachels, Gazco zet zich in om de meest realistische vlammenspel te creëren. Gazco is onderdeel van de Stovax Groep, met een prestigieus assortiment haarden en kachels. U kunt meer informatie over het assortiment en de producten van de Stovax Groep vinden op www.gazco.nl en in onze showroom in Woudenberg staan een aantal modellen opgesteld.

Gazco Elektrische haarden en kachels
Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om de warme uitnodigende atmosfeer van een echt vuur te verkrijgen, met alle gemakken, veelzijdigheid en doeltreffendheid van elektrisch vuur. Gazco heeft met behulp van de meest recente vlameffecttechnologie een mooi assortiment haarden en kachels gecreëerd, die als een veelzijdig en uitzonderlijk mooi middelpunt voor huizen fungeren – en dat allemaal zonder dat er een schoorsteen nodig is! Het veelzijdige assortiment van Gazco bestaat uit hanghaarden, inbouwhaarden en een serie voorzet kachels van modern tot de echte gietijzeren klassiekers.

Gazco Radiance
Het adembenemende elektrisch vuur van de Radiance serie, combineert opvallende esthetiek en geavanceerde technologie, die direct kan worden getransformeerd in elk interieur. De Radiance geeft een boeiend, realistisch vlambeeld met een keuze aan effecten en kleuren. Dit ontwerp is verkrijgbaar voor bevestiging aan de wand of als inbouwhaard. De Radiance is leverbaar in verschillende afmetingen en met diverse styling opties om u een optimale keuze te bieden. De mooie vlam beelden en licht effecten zijn een streling voor het oog, terwijl de haard zorgt voor een luxe uitstraling in uw interieur.

De Walltherm – Kachel heeft twee branderkamers. In de bovenste branderkamer wordt het hout verbrand waarna de hete gassen naar de onderste branderkamer gezogen worden. De gassen worden verrijkt met secundaire lucht en naverbrandt onder hoge temperatuur. De verbrandingsgassen verwarmen zo het water. (Boiler functie) De Walltherm krijgt door het gebruik van de houtvergassertechniek een zeer hoog rendement van 93 % !

De Walltherm® is de eerste haard die het karakter van een sfeerhaard met de techniek van een CV-houtvergasserkachel combineert. De Walltherm® brengt houtvergassingstechniek in de woonkamer met een mooi vuur in de twee branderkamers. De Walltherm® maakt het mogelijk om uw huis volledig te verwarmen vanuit de woonkamer inclusief uw warme douchewater. In de winter geniet u van de bijzondere sfeer en stralingswarmte uit de dubbele branderkamers van de Walltherm. Zo werkt het: De Walltherm® heeft twee branderkamers. In de bovenste branderkamer wordt het hout ontstoken. Hierbij ontstaat houtgas dat naar de onderste branderkamer geleid wordt en hier samen met extra zuurstof op hoge temperatuur wordt verbrand tot ca. 1100°C. Het vermogen van de Walltherm® is 18 kw. De warmte wordt voor 30% afgegeven als stralingswarmte in de woonkamer en 70% via de warmtewisselaar afgegeven aan de centrale verwarming die de gehele woonruimte verwarmt. Dit kan door middel van Quik damming en infraroodglas terug gebracht worden tot 15 % naar woonruimte en 85 % naar de warmtewisselaar De Walltherm® houtvergasser heeft een zeer hoog rendement. Door de innovatieve verbrandingstechniek bereikt de houtvergasser het unieke rendement van ruim 93% met zeer goede gas massastroom- en lage fijn stof waarden (maar 24mg). Het mooie is, dat dit houtvergassingsysteem werkt zonder elektronische sturing en met natuurlijke trek. Waarbij storingsgevoelige elektrische componenten en ventilator geluiden niet voorkomten. Het rendement is indrukwekkend met temperaturen boven de 1100 graden in de onderste branderkamer en een operationele rookgastemperatuur ca. 130°. De overgebleven energie wordt ecologisch en economisch gebruikt om uw huis te verwarmen. De ideale combinatie uit één hand: Walltherm® met zonneboilersysteem Met de natuurlijke energie bronnen hout en de zon is het mogelijk om ecologisch en economisch de complete warmtevraag van een familiehuis te voldoen. Walltherm AIR Warme lucht kachel De Walltherm® Air is een warme lucht kachel die een woonruimte verwarmt via warme lucht en met behulp van de snelverwarming-functie worden twee extra kamers met warme lucht voorzien. De Houtvergassingstechniek garandeerd ook bij de Walltherm® Air Hoog rendement en zeer lage Emissiewaarde. BImSchV van de fase 2 limieten zijn al gehaald.

Het Model Walltherm® Wilder Kaiser Kunt u uw eigen persoonlijk ontwerp maken. Door deze inbouw kachel kunnen onze klanten genieten van een optisch inividueel ontworpen kachel maar toch blijven genieten van de hoog efficiente houtvergasserbrandingstechniek van de Walltherm® . De stenen ombouw geeft niet alleen comfort, maar heeft ook als effect de warmte voor lange tijd op te slaan en langzaam af te geven aan de kamer. De traditionele kachelbouw wordt hier gecombineerd met de nieuwste houtvergasserbrandingstechniek, met hoog rendement (93 %) en absoluut lage Emissie- en stofgehalte. Bezoek onze showroom en ervaar de unieke eigenschappen van de WALLTHERM in actie!

Wiking houtkachels van legendarische Deense kwaliteit. De prijs is dat ook. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft Wiking geleerd hoe de beste kwaliteit houtkachels tegen de laagst mogelijke prijs geleverd kunnen worden. De Wiking houtkachels worden geproduceerd in Denemarken in de grootste en modernste houtkachel fabriek van Europa. Door een beperkt aantal modellen in grote aantallen te produceren, kunnen de kosten laag worden gehouden.

Wiking houtkachels worden geproduceerd in de grootste kachelfabriek van Europa. Gevestigd in Denemarken met de nieuwste technologieën, zo is uw kachel altijd voorzien van een goede afwerking en hoogwaarid materiaal. Houtkachels van Wiking zijn er in verschillende modellen, zo heeft u een ruimte keuze en is er altijd wel een model wat bij uw interieur past. De modellen variëren van groot tot klein en hebben een tijdloos design.

Als je voor een Wiking kiest betekent dat je voor een houtkachel kiest van een hoge kwaliteit die leven lang mee gaat. Wiking voldoet aan verschillende Europese normen.